dijous, 28 de maig del 2009

EL OPIO DEL PUEBLO

A l’època dels Romans existía el que ara es diría pa i circ, que consistia en fotre grans espectacles als circs romans, llençant persones als lleons davant la bogeria de la plebe, alhora que tiraven pa als pobres que no tenien per menjar.
Era la manera de tenir el poble entretingut mentres aclamaven al emperador tirà de torn.
A mitjans del segle XX aquesta fórmula continuaba existint i se la coneixia com “El opio del pueblo”, canviant el circ per l’esport d’elit del moment.
Aquesta reflexió que vull compartir amb vosaltres la faig amb la ressaca del impressionant triplet aconseguit per aquest Barça històric, ja que, encara que com a futbolero nastiquer i cule estic exultant d’alegria, no puc més que indignar-me amb algunes coses que no m’agraden.
He llegit que TV3 (la televisió pública de Catalunya) va enviar 250 treballadors a Roma a cobrir la final, realitzant una programació de més de 9 hores, i això que no va donar el partit!!!.
Vaig veure com més de 20 politics estaven a la llotja de Roma, qüestió que mai he entes. Que fan allà tants representants en un partit de futbol? L’esport ha de ser de la societat civil, i ens grans ocasions com la d’ahir, que era un dels millors partits que es poden veure, puc entendre que hagi dos o tres representants del país i la ciutat al costat de Laporta i tal… Però més de 20 era necessari?.
Mentrestant els brètols de sempre van destrossar tot el que podien a les celebracions pels carrers de Barcelona. Deixant en evidencia una vegada més, als màxims responsables dels dispositius de seguretat i reflectint que alguna cosa no rutlla be en aquesta societat.
Visca el Barça! Si senyor, gràcies a guardiola i el seu equipaç per fer-nos gaudir d’aquest meravellós futbol, però que ningú ho utilitzi per tapar les mancances i misèries de l’època actual.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Muy bueno Dani, sabes que en estos momentos estoy muy decepcionada con el sistema así que no voy a comenzar a despotricar contra todo, pero tienes toda la razón del mundo... al pueblo pan y circo.. mucho circo.. y no sólo con el fútbol.

Felicidades por el triplete a todos los culés... hay algunos que no están tan contestos (tú ya sabes de quienes hablo)

Tina.